Så här går det till

Beställa hämtning görs enkelt i 4 steg.
 • 1
  Uppgifter om bilen
 • 2
  Beställarens uppgifter
 • 3
  Kontrollera och skicka beställning
 • 4
  Bekräfta Beställning

Steg 1

Ange uppgifter om bilen och bilens plats. Infomation anges om hur registreringbevis del 2 och bilens nycklar hanteras. Man kan också ange ett visst datum från vilket man önskar få bilen hämtad

registreringsbeviset

Steg 2

Lämna uppgifter om beställaren/bilägaren tillsammans med kontaktuppgifter. Har ni en bil som tillhör ett dödsbo räcker det att en person från dödsboet skriver på registreringsbeviset.

Steg 3

Kontrollera uppgifterna. Var noga med att se så er Epost adress är korrekt så ni får bekräftelse mailet efter att ni godkänt och skickat beställningen.

Alla uppgifter går att justera även efter ni har skickat beställningen bara ni hör av er direkt antingen genom kontaktformuläret eller E-post direkt till info@skrotabilen.se. Ange också registreringnummret från beställningen för att vi enklare kan se vilken order det gäller.

Steg 4

När ni godkänt och skickat beställningen får ni ett bekräftelsemail till den angivna E-post adressen. I mailet finns en länk att klicka på som då bekräftar ordern. När ordern är bekräftad kommer ni inom kort (normalt inom 3-5 arbetsdagar) bli kontaktad för hämtning av er bil.

Så här återvinns din bil på skroten

Skrotning av bil är en värnande gest för vår miljö. Återvinning av 1 ton järn på bilskroten sparar över 1 ton i koldioxidutsläpp Att återvinna aluminium ger ännu större energibesparingar då det är mer energikrävande att framställa än järn. Återvinning av aluminium sparar 95 procent av energin jämfört med att framställa aluminium från grunden av ny malm.


BILEN

Bilar i Sverige har i snitt en ålder av 17 år innan de skrotas. Skrotabilen.se hämtar skrotbilar i större delen av Sverige och kör dem till närmaste mottagningsställe för BilRetur.

BILSKROT = BILÅTERVINNING

Hos bilåtervinningen saneras bilen på allt farligt avfall som: oljor, glykol, AC-gas och andra vätskor. Även batterier, rutor, däck, fälgar och delar som kan återanvändas saneras.

FRAGMENTERING

Karossen som är kvar från återvinningen av bilen transporteras sedan på ett miljöeffektivt sätt till fragmentering. Där sönderdelas bilen och sorteras i olika fraktioner. Fraktionerna sorteras och renas sedan i ytterligare ett steg.

SMÄLTVERK

Fraktionerna från fragmenteringen går sedan vidare till ett smältverk för att bli ny stål- och aluminiumråvara. Lätta fraktioner från fragmenteringen som återstår av stoppning från bilstolar och tyger från inredningen går till värmeverk där energin återvinns.

NYTILLVERKNING

Stål och aluminium samt andra metaller går sedan tillbaka till exempelvis bilindustrin där den används i nytillverkning av bilar. Stål, aluminium och de flesta andra metaller kan återvinnas nästan hur många gånger som helst.Copyrights © 2016 All Rights Reserved by Skrotabilen.se